Русија

Песков: Речи кијевских политичара о убиству Руса потврђују да је одлука о почетку СВО била исправна

Кијевски режим је и организатор терористичких напада, оценио је портпарол Кремља, коментаришући монструозне изјаве начелника обавештајног одељења украјинског министарства одбране Кирила Буданова
Песков: Речи кијевских политичара о убиству Руса потврђују да је одлука о почетку СВО била исправнаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Кијевски режим није само спонзор него је и организатор терористичких напада, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков коментаришући речи начелника обавештајног одељења украјинског министарства одбране Кирила Буданова.

Буданов је претходно изјавио да је Кијев убијао и да ће убијати Русе по целом свету до победе Украјине. Те и такве речи према Пескову указују на важну карактеристику кијевског режима.

"То је пре свега монструозна изјава", казао је Песков и додао да је још једном потврђена исправност Путинове одлуке да покрене Специјалну војну операцију (СВО).

Русија осуђује изјаве попут ове, казао је Песков и додао да постоје специјалне службе које ће са тим у вези учинити све што морају.

"Помно ће пратити реакцију западних престоница, посебно Вашингтона. Чекамо њихову осуду", казао је.

Председник Украјине Владимир Зеленски потписао је указ на основу којег ће у тој држави 9. маја бити обележаван Дан Европе.

"Уверени смо да у Украјини има много људи за које је ово свети дан, то су ветерани, њихове породице и пријатељи", рекао је Песков коментаришући указ којим се Украјина одриче своје славне прошлости и победе над фашизмом.

Русија наставља са припремама за параду Победе на Црвеном тргу 9. маја се настављају, додао је.

Поједини градови у Русији неће одржати шетњу Бесмртног пука, јер, како Песков каже, "некада је боље да се придржавамо мера предострожности".

"Одлука организатора је сасвим разумљива јер имамо посла са државном спонзором тероризма. Боље је предузети мере предострожности", казао је. 

image
VV inauguration
banner