Русија

Володин: Бајден не зна шта је било јуче, али "зна" шта се десило пре 30 година

Опасна представа око избора у Америци би можда и била забавна да се не одиграва у држави са нуклеарним оружјем и емисионим центром светске резервне валуте, упозорио је руски званичник
Володин: Бајден не зна шта је било јуче, али "зна" шта се десило пре 30 годинаwww.globallookpress.com © Icana News Agency

Кампања за председничке изборе у САД претвара се у циркус и то има само један циљ – да власт по сваку цену остане у Бајденовим "дрхтавим рукама", указао је председник Државне думе Вјачеслав Володин коментаришући суђење бившем америчком председнику Доналду Трампу и председничке изборе у тој земљи.

"Какав je Бајден лик! Не сећа се шта је било јуче, али се сећа шта се догодило пре 30 година, и то не њему", написао је Володин на Телеграму.

Амерички суд прогласио је бившег председника САД Доналда Трампа кривим за случај из 1996. године када је, како тврде, покушао да силује списатељицу. Иако је порота утврдила да силовања није било, Трамп ће морати да плати 5 милиона долара одштете.

Како сматра Володин, иза дешавања око Трампа стоје политички технолози актуелног председника САД Џозефа Бајдена. Њима је, додаје Володин, насушно важно да из Републиканске партије на изборе изађе баш Трамп.

"Његов високи антирејтинг је шанса за Бајдена. 'Поспани Џо', како сматрају, неће моћи да победи још једног кандидата републиканаца", нагласио је руски званичник.

Према његовом мишљењу, Бајден је однео победу у прошлим изборима искључиво због велике преваре - "101,4 милиона људи (63,8 посто бирача!) учествовало је у превременом гласању (поштом и лично!) – а то им можда неће успети по други пут", објаснио је и још једном напоменуо да Бајденов режим чини све, само да Трамп буде противник.

Али што су оптужбе на рачун бившег председника САД апсурдније, а биће их још много, уверен је Володин, то се јаче окупља и мобилише језгро његових присталица. 

Било би интересантно пратити сву ову лакрдију, пише Володин, да није једног "али" - "Ова опасна представа одиграва се у држави са нуклеарним оружјем и емисионим центром светске резервне валуте", упозорио је руски званичник.

image