Русија

Песков о украјинској листи за одстрел: Терористички режим о терористичким намерама

Портпарол Кремља прокоментарисао покушај диверзије и напада на нуклеарна постројења Руске Федерације на Дан победе
Песков о украјинској листи за одстрел: Терористички режим о терористичким намерамаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Покушај напада на нуклеарна постројења Руске Федерације непосредно пред Дан победе само је наставак непријатељских акција Кијева, оценио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући саопштење ФСБ-а од овог јутра, према којем је украјинска служба организовала диверзију на нуклеарне објекте у две области Руске Федерације.

Русија наставља борбу са украјинским терористима, рекао је Песков данас.

У том контексту, он се осврнуо и на нападе дроновима на Кремљ, о којима последњих дана пишу и западни медији, рекавши да иза овог напада такође стоји украјински режим. 

"Њујорк тајмс" је јуче, подсетимо, објавио чланак у којем наводи да је врло вероватно да иза напада на Кремљ стоји украјинска војна или обавештајна јединица.

Песков је данас истакао да "на крају и нема велике разлике које оделење кијевског режима стоји иза напада", јер је за напад свакако одговоран кијевски режим: "Ми то знамо и од тога полазимо током нашег рада".

Кијевски режим је терористички, потврдио је Песков, коментаришући изјаву заменика начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Вадима Скибицког који је рекао да се председник Русије Владимир Путин налази се на листи за одстрел Украјине.

"Терористички режим говори о својим терористичким намерама. Специјална војна операција је више него оправдана, преко потребна и мора да буде завршена постизањем свих циљева", објаснио је Песков.

Руске службе безбедности знају свој посао и тачно знају шта раде, нагласио је Песков, одговарајући на питање да ли је обезбеђење Путина нешто променило с обзиром на поменуте изјаве.

Он је прокоментарисао и сарадњу са Белорусијом и рекао да је Савезна држава најнапреднији вид интеграције, који је развијенији чак и од Евроазијског економског савеза.

image