Русија

Лавров о претњама руском председнику: Русија се нада санкцијама кијевском режиму (ВИДЕО)

Украјина је терористичка држава и кијевске власти су одговорне за то, казао је шеф руске дипломатије
Лавров о претњама руском председнику: Русија се нада санкцијама кијевском режиму (ВИДЕО)© Tanjug/Natalia Kolesnikova/Pool Photo

"Луткари" у Лондону и Вашингтону почињу да се питају колико су челници Кијева адекватни, а Руска Федерација се нада да ће уследити санкције украјинском руководству у вези са претњама руском председнику Владимиру Путину, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Наиме, раније је заменик начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Вадим Скибицки у интервјуу за "Велт" рекао да се Путин налази на врху листе за одстрел. 

"Не сумњам да 'луткари' који седе у Вашингтону и Лондону почињу да размишљају о томе колико су ти људи у Кијеву адекватни. Надам се да ће уследити санкције против ових тзв. лидера који су изјавили да је требало побити све Русе, где год да се налазе. Ово су рекли и саветник шефа кабинета украјинског председника Михаила Подољак и секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов. Сада и лично прете шефу Руске Федерације. Ово је озбиљна ствар", казао је Лавров у емисији "Москва. Кремљ. Путин".

Шеф руске дипломатије је нагласио да је Украјина терористичка држава и да су кијевске власти одговорне за то.

Подсетимо, шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов признао је да Украјина стоји иза напада на неке познате личности из јавног живота Русије.

Упитан да прокоментарише да ли Кијев заиста стоји иза напада на Дарју Дугину, Буданов је казао следеће: "Убијали смо и убијаћемо Русе у било којој тачки света све док Украјина у потпуности не победи". 

Москва је раније већ осудила отворено агресивне изјаве кијевских званичника и истакла да је то само још једна потврда да је Украјина терористичка држава која спонзорише, организује и извршава убиства. Представник РФ при УН Василиј Небензја, на једној од седница, обратио се тим поводом колегама и скренуо њихову пажњу на то што се овакве терористичке намере кијевског режима не осуђују.

Ипак, Запад до сада није одреаговао, док неки од украјинских главних медија објављују, и то без цензуре, анкете на Телеграму позивајући читаоце да изаберу следећу жртву терористичког напада. 

image