Русија

Антонов: Ако се Америка умеша биће катастрофа

Руски амбасадор у Вашингтону поручио да директно учешће америчке војске у рату може довести до катастрофалних последица
Антонов: Ако се Америка умеша биће катастрофаNone © Tanjug/Photo/Efrem Lukatsky

Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов изјавио је да су руске дипломате скренуле пажњу америчким званичницима на неприхватљивост изјава њихових команданата о спремности САД да се укључе у борбу у Украјини. 

"Већ смо скренули пажњу високим америчким званичницима на неприхватљивост изјава њихових команданата. Вашингтон се све више укључује у сукоб у Украјини, претварајући територију земље у бојно поље са Русијом", рекао је Антонов.

Према његовим речима, Руска Федерација не намерава да се помири са тренутном ситуацијом, када на границама земље расту војне претње.

"Директно учешће америчке војске у борбама које се тренутно воде на територији Украјине довешће до катастрофалних последица. Уверен сам да даље заоштравање ситуације није у интересу Вашингтона", додао је Антонов.

Дипломата је напоменуо да "иако је данас тешко предвидети колико далеко су Сједињене Америчке Државе спремне да иду у заоштравању односа са Русијом, остаје само да се надају да су Бела кућа и Пентагон и даље у стању да се зауставе на опасној линији".

Раније су САД распоредиле 101. ваздушно-десантну дивизију "Скриминг иглс" у Румунију на војне вежбе, а њен командант је изјавио да је спреман да уђе у Украјину ако буде потребно, упркос уверавањима Беле куће да америчке трупе неће учествовати у сукобима у земљи.

image
VV inauguration
banner