Русија

Руске снаге спречиле нови покушај украјинског напада у јужнодоњецком правцу

Украјинска војска претрпела је значајне губитке и враћена је на првобитне положаје, саопштило је руско Министарство одбране
Руске снаге спречиле нови покушај украјинског напада у јужнодоњецком правцуwww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Оружане снаге Украјине поново су покушале да изведу напад у јужнодоњецком правцу, у области совхоза "Октобар" и насеља Новодоњецко, а руска армија обуздава офанзивна дејства ватром из артиљерије и нападима авијације, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Покушаји непријатеља да током ноћи пробију одбрану руских трупа на правцу јужног Доњецка били су неуспешни. Претрпели су значајне губитке и до јутра су враћени на првобитне положаје. Оружане снаге Украјине трпе губитке у војсци и опреми", наводи се у саопштењу.

Додаје се да је само 31. механизована бригада Оружаних снага Украјине, која је напала у рејону насеља Нескучноје, изгубила више од 250 војника, 16 тенкова, 24 борбена оклопна возила, укључујући три борбена возила "бредли", као и да је заробљено пет украјинских војника.

Претходно су Оружане снаге Русије успешно обуздале украјинску офанзиву у областима "Октобар" и Новодоњецк.

"Непријатељска офанзива је успешно обуздана активним дејствима јединица, артиљеријском ватром и ваздушним ударима групе трупа 'Восток'", саопштили су у министарству и нагласили да су неуспешни били и јучерашњи покушаји Оружаних снага Украјине да пробију руску одбрану. 

image