Русија

Блокиран Твитер налог Министарства спољних послова Русије

Разлог је десетоминутни видео на енглеском језику који садржи доказе о провокацијама кијевског режима, организованим у Бучи, Изјуму и Купјанску
Блокиран Твитер налог Министарства спољних послова Русијеwww.globallookpress.com © © Pavel Kashaev, Павел Кашаев

Твитер је поново блокирао налог на енглеском језику Министарства спољних послова Руске федерације на седам дана, објавила је на званичном Телеграм каналу министарства портпаролка Марија Захарова.

Разлог је десетоминутни видео на енглеском језику који садржи доказе о провокацијама кијевског режима организованим у Бучи, Изјуму и Купјанску, наводи се у објави. Допуњен је фото и видео материјалом, изјавама сведока које су прикупили у Фондацији за студије демократије.

"Ти докази бацају светло на бројне недоследности и манипулације кијевских произвођача лажи. Наши прекоморски супарници не могу да поднесу ову врсту слободе говора и мисли. Закључак: видео је забрањен, а налог привремено блокиран", написала је Захарова.

Она је истакла да би волела да администрација Твитера појасни да ли су икада предузели било какве кораке да казне иједан позив на насиље против Руса и репресалије против руског народа.

"Да ли су икада забранили макар једну прљаву анти-руску лажну објаву? Питање је реторичко", истакла је Захарова, додајући да је видео који је скинут са Твитера доступан на Телеграм каналу министарства.

image