Русија

Шебекино у белгородској области на удару украјинских снага: Уништен центар града (ВИДЕО)

Висок (жути) ниво терористичке претње је на снази у целом региону од 11. априла прошле године
Шебекино у белгородској области на удару украјинских снага: Уништен центар града (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Nikolay Gyngazov

Руски град Шебекино у Белгородској области већ дуже време је изложен непрестаном украјинском бомбардовању из тешких артиљеријских система и због тога је већи део насеља уништен. Становници су углавном евакуисани, а у центру горе зграде. Град се налази у пограничној белгородској области, у релативној близини великог украјинског града Харкова. Преостали становници града испричали су дописнику "РИА Новости" о ситуацији у граду, који редовно гађају украјинске трупе.

Гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков рекао је у среду да су Оружане снаге Украјине "прекриле" Шебекино пројектилима из вишецевних ракетних бацача "град". Више од 40 граната погодило je територију индустријске зоне, постоји пожар. Дан раније, украјинске трупе су испалиле 460 различитих врста граната на шири градски округ, укључујући 57 на место Нова Таволжанка. Такође, 26 пута су украјинске трупе бациле експлозивне направе из дронова.

Дописник "РИА Новости" посетио је центар Шебекина, разговарао са локалним становништвом и забележио камером последице гранатирања украјинских трупа. На снимцима се виде стамбене зграде, аутомобили, као и продавница у центру града који су оштећени гранатирањем. Људи остају у граду, а војска и спасиоци обављају своју дужност.

"Страшно је... имање, пси, башта, све је ту. Децу смо послали, а ми смо још увек ту. Вероватно су тукли из Волчанска", изјавила је Наталија, становник Шебекина за "РИА Новости".

Према речима другог мештанина, од гранатирања му је изгорео скоро цео стан.

"Војска је дала воду, конзерве, хлеб. Ватрогасци раде стално. Бомбардују нас из Украјине, из града Волчанска", навео је извор.

Од 24. фебруара 2022. украјинска војска редовно гранатира Белгородску област. Висок (жути) ниво терористичке претње је на снази у целом региону од 11. априла 2022. године. Посебно чести напади украјинске војске изводе се на пограничне области, Шебекинску и Грајворонску.

image