Русија

Руска артиљерија уништила упориште Украјинаца код Белгорода

Непријатељ, иако претходно врши извиђања руских положаја, ипак бира да гађа цивиле и насељена места, приметио је командант батерије коју је посетио дописник "РИА Новости"
Руска артиљерија уништила упориште Украјинаца код Белгородаwww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Артиљерци Оружаних снага Русије нанели су снажан ватрени удар на положаје кијевских трупа на граници Украјине и Белгородске области Русије и тако уништили украјинско упориште, јавља дописник "РИА Новости".

Руски војници су дроновима вршили извиђање непријатељских положаја, а када су их открили у шуми, посада хаубице МСТА-Б (2А65) руске јединице је осула ватру и уништила упориште украјинских снага, поразивши војску непријатеља.

Ово се, према речима команданта батерије, десило на граници Белгородске области у правцу Харковске области на упоришту украјинског вода.

Извиђачке јединице извештавају о идентификованој мети, а руски војници након тога одлазе на ватрену позицију и уз помоћ извиђача прилагођавају циљ, објаснио је командант.

Упориште националоистичког вода је уништено, казао је и додао да је оператер руског дрона радио и на другој мети, која је такође погођена.

"Уништавамо упоришта непријатељских водова која се налазе дуж наше границе. А наш непријатељ, који такође води извиђања, гађа наше цивиле и насељена места", приметио је командант.

"Ситуација је стално напета, као и обично, стално раде лутајући минобацачи непријатеља и стално гранатирају из тенкова. Тенк, као и обично, испаљује пет до шест граната, а минобацач више од десет", објаснио је руски артиљерац за извор.

Саговорник агенције је напоменуо да је задатак руске војске да брзо идентификује мету и нанесе ватрену штету непријатељу. Непријатељ може да промени неколико ватрених позиција и да гађа једно насеље са различитих страна, објаснио је.

Украјинске трупе непрестано гранатирају Белгородску област. Од априла прошле године на тој територији је проглашен висок (жути) ниво терористичке претње. Последњих недеља масовним ударима посебно су била изложена погранична места Шебекинског и Грајворонског округа. 

image