Русија

Пушков: Бајденова администрација није свесна последица подршке Кијеву

Руски сенатор реаговао је на изјаву америчког милијардера Илона Маска, који се запитао до чега ће довести америчка војна подршка Украјини
Пушков: Бајденова администрација није свесна последица подршке Кијевуwww.globallookpress.com © Federation Council of Russia/via Globallookpress.com

Актуелна америчка администрација не разуме последице континуиране подршке кијевском режиму слањем оружја и новца, рекао је сенатор Руске Федерације Алексеј Пушков, преносе "РИА Новости".

Наиме, руски сенатор је реаговао на изјаву америчког милијардера Илона Маска, који се, коментаришући издвајање још једног пакета помоћи Кијеву у висини од 2,1 милијарде долара, запитао до чега ће довести америчка војна подршка Украјини.

"Бајденова администрација нема одговор на ово питање. Одговор је изван хоризонта њиховог размишљања. Она галопира путем рата попут коња са трептајем, гледајући геополитичку фатаморгану испред себе у облику пораза Русије и изгледа да не жели да прихвати било какве друге сценарије", казао је Пушков.

Руски сенатор је истакао да је мало ко у овој ситуацији у стању да размишља рационално, а власник Твитера се показао као један од оних који постављају кључно питање о последицама одлука које су донеле власти САД.

Пентагон је претходно објавио нови пакет помоћи у наоружању за Украјину који подразумева велику количину противваздушне муниције у вредности од више од две милијарде долара, наводи "Блумберг" позивајући се на званичнике администрације.

Наиме, новац додељен у оквиру Иницијативе за безбедносну помоћ Украјини (УСАИ) биће искоришћен за куповину ракетних лансера и пројектила "хоук" и две врсте напредних ракета за противваздушну одбрану "патриот": Пак-3 и ГЕМ-Т. За ГЕМ-Т се наводи да, као додатак Пак-3, пружа већу способност да се поразе тактичке балистичке ракете, крстареће ракете или непријатељске летелице.

image