Русија

Мишустин: Русија повећала производњу оружја и не планира да стане

Планирано је да повећа испорука ловаца пете генерације за руску војску, додао је премијер Русије
Мишустин: Русија повећала производњу оружја и не планира да стане© Tanjug/Alexander Astafyev, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Руска производња оружја и војне опреме повећала се драматично током прошле године, рекао је премијер Русије Михаил Мишутин, преноси ТАСС.

Након што је октобра прошле године формиран савет за координацију за питања војних потреба, производни капацитети су се значајно повећали, за све оружје, казао је.

"Узимајући у обзир додатне потребе Министарства одбране, покренута је производња узорака који су се показали као добри. Капацитети за нове производе се проширују на основу искуства стеченог у Специјалној војној операцији", додао је.

Међу њима је, како је објаснио, "посебно тражено оружје и војна опрема, као и средства за електронско ратовање, техничке комуникације и навигациона опрема".

Планирано је да повећа испорука ловаца пете генерације за руску војску, додао је и објаснио да такви борбени авиони подразумевају Су-57, који је пројектован за уништавање свих врста ваздушних, копнених, као и циљева на води.

Мишустин је скренуо пажњу на чињеницу да представници радних група савета стално лично посећују производне локације што омогућава да се брзо пронађу додатна решења.

Тренутно се ради на прилагођавају ланаца за снабдевање како би се што боље гарантовао континуитет у испоруци одређених компоненти.

Притом, додаје Мишустин, неопходно је што пре завршити прерасподелу посла између организација војно-индустријског комплекса, повећати њихове производне капацитете, проширити могућности сарадње и пружити додатну помоћ кадру.

image