Русија

Кадиров: Чеченски борци на првим линијама, уништавају сваки облик тероризма

Лидер Чеченске Републике поручио да су Чечени постали неуништиви зид који "задржава прилив западноевропских вредности, сатанизма и нацизма"
Кадиров: Чеченски борци на првим линијама, уништавају сваки облик тероризмаwww.globallookpress.com © © Kremlin Pool

Од почетка специјалне војне операције у Украјини у борбама је учествовало 20.000 чеченских бораца, а њих 9.000 је тренутно на првим линијама фронта, поручио је лидер Чеченске Републике Рамзан Кадиров. 

"Задужио сам команданте да предузму неопходне мере за формирање резервног састава из редова добровољаца. То ће помоћи да се што пре попуни састав војске", додао је Кадиров.

Напоменуо је да су на територији Украјине деловали плаћеници из више од 50 различитих земаља.

"Невероватним напорима чеченских снага безбедности било је могуће вратити мир и искоренити сваки облик тероризма. Ипак, морамо бити спремни за сваку непредвиђену ситуацију, пошто се западна реторика од тада није променила", написао је Кадиров на свом каналу на Телеграму.

Он је написао да му је веома драго што су се борци из Чеченије од почетка спацијалне операције одлично носили са постављеним задацима. Они су, како наводи, међу савезничким трупама постали "неуништиви зид који задржава прилив западноевропских вредности, сатанизма и нацизма".

"Ово, без сумње, заслужује искрену захвалност", сматра чеченски лидер.

Веома је важно, како наводи, да сви схвате да циљ Запада слабљење и поробљавање Русије.

"Да би се то урадило, створен је НАТО блок и покренута антируска пропаганда великих размера. Истовремено, активно се промовишу нетрадиционалне вредности које имају за циљ уништавање институција породице, културе, религије и свега што је уткано у нашу вишевековну традицију", сматра Кадиров.

Он се осврнуо и на хуманитарну делатност наводећи да је регионални јавни фонд назван у част хероја руске армије Ахмата-Хаџија Кадирова, пребацио више од 20.000 тона хуманитарне помоћи намењене становницима ослобођених територија током специјалне војне операције.

image