Русија

Шеф "Гаспрома": Руски гас наставља да тече кроз Европу, упркос наводним одбијањима (ВИДЕО)

Русија снабдева Европу гасом према уговорима са аустријским чвориштем, из којег гас иде у друге земље ЕУ, као и у земље Југоисточне Европе, каже Алексеј Милер
Шеф "Гаспрома": Руски гас наставља да тече кроз Европу, упркос наводним одбијањима (ВИДЕО)© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Руски гас наставља да се испоручује у неколико европских земаља, које су га претходно наводно одбиле, изјавио је шеф "Гаспрома" Алексеј Милер.

"Молекули у магистралном гасоводу немају националну боју. Трансакције размене су прилично уобичајене, а знамо да се руски гас испоручује многим земљама које су изјавиле да не желе више да троше руски гас", казао је Милер у интервјуу новинару Павлу Зарубину у програму "Москва. Кремљ. Путин".

Према његовим речима, "Гаспром" снабдева Европу гасом према уговорима са аустријским чвориштем, из којег гас иде у друге земље ЕУ, као и у земље Југоисточне Европе.

"Руски гас на европском тржишту није доступан у малим количинама, чак и у оним земљама које говоре да руског гаса нема на њиховом националном тржишту. То није тачно", истакао је Милер.

Како је додао, "Гаспром" испоручује гас великом европском гасном чворишту у Баумгартену, у транзиту преко територије Украјине, а посебно преко руске компресорске станице "Суџа".

image