Русија

Дума: Русија спремна за преговоре, али под нашим условима

Још није касно да се неонацистички режим врати на преговарачки сто са којег је, по налогу западних господара, устао прошле године и изабрао борбу на бојном пољу
Дума: Русија спремна за преговоре, али под нашим условима© Tanjug/AP Photo/Libkos, File

Очигледно је да кијевски режим тражи пут за бекство, Русија је спремна за преговоре, али само уколико се узме у обзир нова реалност на терену, изјавио је за "РИА Новости" Леонид Слуцки, шеф комитета Државне думе за међународне послове.

На овај начин је прокоментарисао признање бившег шефа украјинске делегације на преговорима са Русијом Дејвида Арахамие да је бивши британски премијер Борис Џонсон одвратио Кијев од окончања сукоба у пролеће 2022. године. 

Џонсон је спречио Кијев да заврши сукоб прошле године на преговорима у Истанбулу, позвао их је да ништа не потписују са Русијом и "само се боре".

"Очигледно је да неонацистички режим тражи пут за бекство. Још није касно да се врати на преговарачки сто, руска страна је више пута говорила да је спремна за то. Али тек сада под другачијим условима", каже Слуцки.

Запад је наредио Кијеву да се повуче из мировног процеса како би спречио крах свог пројекта за уништење Русије, а сви показани напори на украјинској страни испоставили су се као фикција, обмана да се добије на времену, додаје Слуцки.

"Прошле године је мировни споразум заиста био припремљен, остало је само да се потпише. Русија је, у знак добре воље, повукла своје трупе са кијевског и черниговског дела фронта", каже он.

Међутим, кијевски режим и његови западни господари одлучили су се за други пут – направили су провокацију у Бучи и изјавили да ће се борити да би поразили Русију на бојном пољу.

Он је такође приметио да сада исти Арахамиа говори да о свим споразумима са Русијом треба да се одлучује на референдуму у Украјини, док су избори у земљи отказани под изговором да се непријатељства настављају.

image