Русија

Лавров се вратио у Москву преко Грчке и Турске: Шеф руске дипломатије био најтраженији гост у Скопљу

На састанку Савета министара ОЕБС-а највише интересовања новинари су имали за обраћање шефа руске дипломатије
Лавров се вратио у Москву преко Грчке и Турске: Шеф руске дипломатије био најтраженији гост у Скопљу© Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Авион руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, који је присуствовао састанку Савета министара ОЕБС-а у Скопљу, вратио се у Москву, преко Грчке и Турске, преноси ТАСС позивајући се на интернет портал "Флајтрејдар 24", који прати уживо летове.

Лавров је у Скопљу присуствовао пленарној седници Савета министара ОЕБС-а, а одржао је и неколико билатералних и трилатералних састанака са актуелним и будућим председавајућим ОЕБС-у, односно са министром спољних послова Северне Македоније Бујаром Османијем и министром спољних послова Малте Јаном Боргом.

Конференцији за медије шефа руске дипломатије, која је трајала око један сат и 15 минута, присуствовало је више од 100 новинара широм света.

Лавров је у среду стигао у Скопље летећи преко Грчке, а не Бугарске, као што је првобитно планирано, јер је Софија, како наводи ТАСС, одбила да отвори свој ваздушни простор авиону Лаврова у случају да се у њему налази портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков осудио је одлуку Бугарске као "апсурдну и глупу".

image