Русија

Патријарх Кирил: Русија је слободна држава, мало је таквих

Поглавар Руске православне цркве позива вернике да се моле за војнике и за све оне који чувају земљу не само од спољних непријатеља, већ и од сваког нереда, злочина и свега што може да доведе до грађанских сукоба
Патријарх Кирил: Русија је слободна држава, мало је таквихwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Патријарх московски и целе Русије Кирил сматра слободним само пет земаља у свету, од којих је једна Русија.

"Можда их има и мало више, јер све остале нису заиста слободне. Живимо у истински слободној земљи и морамо да захвалимо Господу за све ово", поручио је поглавар Руске православне цркве.

Он је позвао вернике да се моле и за актуелног председника Владимира Путина, "православног човека који је свестан огромне одговорности која му је поверена одозго", за војнике и за оне који чувају земљу не само од спољних непријатеља, већ и од сваког нереда, злочина и свега што може да доведе до грађанских сукоба ако се не заустави силом.

"Просперитет не треба да нас одваја од Бога – напротив, треба да захвалимо Господу за сваки дан који живимо, што живимо у заиста слободној земљи", додаје руски патријарх.

image