Русија

Кадиров позвао САД: Укините санкције мојој породици у замену за украјинске заробљенике (ВИДЕО)

Ако укинете санкције мојој мајци, ћеркама и невиним људима, коњима, свима осим мени, и ако ми додате још мало ограничења, онда ћемо вам те људе предати, поручио је чеченски лидер
Кадиров позвао САД: Укините санкције мојој породици у замену за украјинске заробљенике (ВИДЕО)© instagram.com/kadyrov_95//Global Look Press

Чечнски лидер Рамзан Кадиров предложио је да САД укину санкције његовим рођацима у замену за украјинске затворенике, чији је списак предао бившем америчком обавештајцу Скоту Ритеру, који је дан раније стигао у Грозни.

"Имамо занимљиву понуду за свог госта. Ту су заробљеници које смо ухватили у Доњецку и Луганску. Дајем списак нашем госту. Ако укину санкције мојој мајци, ћеркама и невиним људима, коњима, свима осим мени, и ако ми додају још мало санкција, онда ћемо им те људе предати", казао је Кадиров на снимку објављеном на његовом Телеграму.

Приликом предаје списка Ритеру, приказан је видео снимак заробљених Украјинаца. На снимку се види како један од њих каже да ће "20 затвореника бити ослобођено, под условом да се укину санкције Кадировљевим рођацима, његовим авионима и коњима".

Ритер је истакао да борци из Чеченије имају "одличну репутацију". 

"Они су познати по својој храбрости и одлучности и, на срећу, нисам их сусрео у борби и надам се да никада нећу осетити све квалитете које показују у борби. Велика ми је част упознати чеченске борце и веома је занимљиво гледати њихов тренинг", казао је Ритер.

Америчка делегација на челу са Скотом Ритером стигла је данас у Грозни.

Бивши обавештајац је посетио Универзитет руских специјалних снага, аеродинамички комплекс Гудски са највећим аеротунелом у Европи, полигон РУС, као и џамију "Понос муслимана" у граду Шали.

image