Русија

Пронађене обе црне кутије на месту пада руског авиона Ил-76

Уређаји за снимање параметара лета и диктафон пронађени су у добром стању и предати истражитељима случаја, рекао је представник хитне помоћ
Пронађене обе црне кутије на месту пада руског авиона Ил-76www.globallookpress.com © Alexander Legky

Пронађене су црне кутије на месту пада руског транспортног авиона Ил-76 у Белгородској области који је превозио 65 украјинских заробљеника на размену, рекао је представник хитне помоћи. Након што су Оружане снаге Украјине погодиле авион, погинули су сви путници, као и шест чланова посаде и три особе у пратњи, укупно 74 особе.

Пронађене су обе црне кутије – уређаји за снимање параметара лета и диктафон и у добром су стању, прецизирао је.

Кутије су се налазиле у задњем делу авиона и већ су предате истражитељима случаја.

Пре него што се авион срушио, руска војска је фиксирала лансирање двеју противваздушних ракета са територије Харковске области која је под контролом украјинске војске.

Руско Министарство одбране је нагласило да је Кијев знао за превоз украјинских војника и за предстојећу размену, која је требало да се одржи касније у среду на граници Белгородске и Сумске области.

"Размена заробљеника је процес који се одвија у потпуној тишини. То што су Украјинци убили своје затворенике, своје грађане, који су буквално за један дан требало да буду код куће, апсолутно је монструозан чин", казао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Председник Државне думе Вјачеслав Володин наложио је да се припреми апел америчком Конгресу и Бундестагу, пошто Вашингтон и Берлин испоручују Украјини противваздушне ракетне системе "патриот" и "ирис-т".

image
VV inauguration
banner