Русија

Кремљ: Терористички напад на авион са украјинским заробљеницима – монструозан чин

Злочини кијевског режима дефинитивно морају бити истрaжени, поручио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући намеру украјинског председника Владимира Зеленског да "покрене међународну истрагу"
Кремљ: Терористички напад на авион са украјинским заробљеницима – монструозан чин© Sergey Smirnov/Global Look Press

Кијев је починио апсолутно монструозан чин оборивши руски авион Ил-76 са заробљеним војним особљем Оружаних снага Украјине, који су превожени на размену, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Размена заробљеника је процес који се одвија у потпуној тишини. То што су Украјинци убили своје затворенике, своје грађане, који су буквално за један дан требало да буду код куће, апсолутно је монструозан чин", казао је Песков.

Он је додао да се одлука Кијева да обори руски авион Ил-76 са заробљеним припадницима Оружаних снага Украјине "не може никако разумети".

Коментаришући намеру украјинског председника Владимира Зеленског да "покрене међународну истрагу" о паду руског авиона, Песков је поручио да "злочини кијевског режима дефинитивно морају бити истрaжени".

"Ако Владимир Зеленски каже да треба да се организује међународна истрага о злочиначким акцијама кијевског режима – и треба", нагласио је.

Песков је додао да се још увек ништа не може рећи о будућим изгледима за размену затвореника између Русије и Украјине.

"Прерано је говорити о указима Путина поводом овог догађаја. Прво војска мора да каже шта се догодило", навео је портпарол Кремља.

image