Русија

Путин честитао Алијеву убедљиву победу на председничким изборима

Русија и Азербејџан теже развоју руско-азербејџанског стратешког партнерства и савеза, констатовали су лидери ових земаља током телефонског разговора
Путин честитао Алијеву убедљиву победу на председничким изборимаGetty © Presidency of Azerbaijan / Handout/Anadolu

Председник Русије Владимир Путин честитао је колеги из Азербејџана Илхаму Алијеву убедљиву победу на ванредним председничким изборима и пожелео му нови успех у раду. 

Путин и Алијев су током телефонског разговора потврдили обострани интерес за даљи развој руско-азербејџанског стратешког партнерства и савеза, те су договорили да се лични контакти наставе.

Алијеву је раније из Кремља послат телеграм честитке

"Резултати гласања у потпуности потврђују ваш високи политички ауторитет и подршку народа политици који водите да убрзате друштвено-економски развој Азербејџана и ојачате његову позицију на светској сцени", навео је Путин у честитки Алијеву.

Москва придаје велики значај савезничким односима са Бакуом и нада се наставку активног заједничког рада на изградњи плодне билатералне сарадње у свим областима, као и партнерству у решавању актуелних питања међународна агенде, наводи се у телеграму.

"То несумњиво испуњава интересе наших пријатељских народа и у складу је са јачањем стабилности и безбедности на Јужном Кавказу и Каспијском региону", закључио је руски председник у честитки.

Илхам Алијев убедљиво је освојио пети мандат на председничким изборима који су одржани јуче, показују излазне анкете и досад обрађени гласачки листићи.

Централна изборна комисија Азербејџана саопштила је јуче да, након обраде 55 одсто бирачких места, Алијев води са 92,1 одсто освојених гласова.

image
VV inauguration
banner