Русија

Крим позвао Маска да пређе са речи на дело: Искључи Украјинцима приступ "Старлинку"

Уколико би амерички бизнисмен онемогућио Украјинцима коришћење "Старлинка", то би спасило многе животе, поручују са Крима
Крим позвао Маска да пређе са речи на дело: Искључи Украјинцима приступ "Старлинку"© Tanjug/EJA/Yoav Dudkevitch via AP

Заменик председника oдбора кримског парламента за јавну дипломатију и међунационалне односе Иван Шонус позвао је америчког предузетника Илона Маска да допринесе успостављању мира у Украјини и искључи сателитску везу, навигацију и интернет услуге украјинској војсци, коју Украјинци добијају захваљујући преко његовог "Старлинка".

"Илон Маск може да пређе са речи на дела", рекао је Шонус за "РИА Новости", и додао да преко истог сателита Маск може да прошири истину о Русији и украјинском конфликту и учини је доступном за западно друштво.

"Све то би дозволило да се спасу многи животи", објаснио је овај званичник са Крима. 

Маск последњих дана веома активно пише о сукобу у Украјини. На Иксу је тако написао да је сукоб требало одавно да се заврши и да не подржава ново издвајање војне помоћи за Украјину.

Такође, омогућио је читавом свету да преко његове мреже погледа интервју председника Русије Владимира Путина са америчким новинаром Такером Карлсоном, који је изазвао велику буру у јавности.

Москва је оценила да је пристала на интервју, будући да се Карлсон држи избалансираног става, и додала да је постигла свој циљ. Свет је могао да чује Путина, истакао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

image