Русија

Сочијем се ори "Ој, Косово, Косово": Почео Светски омладински форум, велика част за нашу делегацију

На овом догађају учествују млади из готово 100 земаља света међу којима су Кина, Индија, САД, Латинска Америка, земље Европе, Африке и Балкана. Они ће имати прилику да се сретну са руским званичницима и уметницима, као и са познатим руским пранкерима Вованом и Лексусом
Сочијем се ори "Ој, Косово, Косово": Почео Светски омладински форум, велика част за нашу делегацију© РТ Балкан

Око 200 младих из Србије налази се тренутно у Сочију у којем данас почиње Светски омладински форум и траје до 7. марта. Реч је о догађају који окупља младе до 35 година, а српска делегације је једна од најбројнијих, чиме нам је указана велика част. 

Вече уочи почетка форума Сочијем се орила српска песма "Ој, Косово, Косово" након што су српски представници спонтано запевали. 

На овом догађају млади ће размењивати искуства из области науке, културе, уметности, спорта, политике, бизниса и медија. Учествује готово 100 земаља света међу којима су Кина, Индија, САД, Латинска Америка, земље Европе, Африке и Балкана.

Омладина ће током форума присуствовати различитим предавањима и радионицама на различите теме: од моде, медицине, руске кухиње, нуклеарне енергетике, најновијих открића у криминалистици до тога како бити успешан стенд ап комичар.

Најављено је учешће познатих личности Русије, света, али и Србије. Форуму ће присуствовати и руски званичници, између осталих, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и портпаролка руског МСП-а Марија Захарова којима ће учесници моћи да постављају питања.

Најављено је учешће режисера Емира Кустурице и глумца Милоша Биковића који ће са учесницима поделити интересантне приче о свом раду и животном путу.

Са младима ће разговарати и чувени италијански диригент Фабио Мастранђело, главни диригент Руске филхармоније, затим доктор биолошких и филолошких наука Татјана Черниговскаја, која ће говорити о мозгу и како функционише.

Скупу ће присуствовати и чувени руски пранкери Вован и Лексус, познати по разговорима са бројним политичарима, уметницима и другим "селебритијима" од којих, представљајући се да су неко други, извлаче важне информације и признања, те их пласирају у јавност.

Такође, тема БРИКС-а биће уврштена у програм, као и изложба посвећена експанзији НАТО-а.

image