Русија

Кремљ: Изјаве шефа Пентагона воде ка ескалацији тензија

Портпарол Кремља Дмитриј Песков прокоментарисао је речи шефа Пентагона Лојда Остина, да пораз Украјине може да доведе до сукоба између НАТО-а и Русије, оценивши да је то крајње неодговорна изјава, која доводи до даље ескалације тензија
Кремљ: Изјаве шефа Пентагона воде ка ескалацији тензија© Наталья Селиверстова / РИА Новости

Председник Русије Владимир Путин је у поруци парламенту изнео најквалификованију прогнозу и планове за развој земље, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Порука је оцењена веома, веома високо, уз то је и апсолутно конкретна и садржајна. Углавном говори о томе како ће се земља развијати у наредних шест година. То су вероватно најквалификованији планови и прогноза за развој земље", казао је Песков.

Он је додао да је порука у великој мери постала Путинов програм као председничког кандидата. 

"Руски председник зна шта ради, како то ради и са ким да ради, као и на кога може да се ослони у спровођењу тих планова", нагласио је Песков.

Руски председник Владимир Путин поручио је јуче са традиционалног 19. обраћања Федералној скупштини да Русија неће дозволити да се било ко меша у њене унутрашње ствари и да је вековно јединство народа Русије - колосална, победничка сила.

Изјаве шефа Пентагона потврђују оправданост СВО

Коментаришући речи шефа Пентагона Лојда Остина, да пораз Украјине може да доведе до сукоба између НАТО-а и Русије, Песков је поручио да је то крајње неодговорна изјава, која доводи до даље ескалације тензија.

"Главна ствар је да они де факто демонстрирају поглед на свет НАТО-а, који сматра Украјину својом територијом. Изјава шефа Пентагона Лојда Остина још једном наглашава апсолутну исправност онога што Руска Федерација ради, односно оправданост Специјалне војне операције (СВО)", оценио је Песков.

 

image
VV inauguration
banner