Русија

Захарова о Борељовој башти и папи: Света столица добила шамар од ЕУ

Никада не бих помислила да ће представник уније која укључује бројне католичке земље показати папи врата, констатовала је портпаролка руског МИП-а
Захарова о Борељовој башти и папи: Света столица добила шамар од ЕУGetty © Photo by Furkan Abdula/Anadolu via Getty Images

Коментаришући изјаву шефа дипломатије Европске уније Жозепа Бореља да је папа Франциско "ушао у башту у коју га нико није звао" због апела Украјини да подигне белу заставу, портпаролка Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова је рекла да Света столица никада није добила такав шамар од ЕУ.

"Света столица никада није добила такав шамар од Европске уније. Бићу искрена: никада не бих помислила да ће представник удружења које укључује бројне католичке земље показати папи врата, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Додала је да је Украјина жртва Колективног запада.

"Погледајте како Запад подло сву одговорност са себе пребацује на Украјину. Украјина је жртва западних суманутих интрига. А прави агресор су они који су је у њих увукли – управо Колективни запад", закључила је портпаролка руског МИП-а.

image
VV inauguration
banner