Русија

У Белгороду напето: Руски ПВО систем оборио десет ракета испаљених из "вампира"

Руске снаге спречиле су нови покушај Кијева да изведе терористички напад вишецевним ракетним системом РМ-70 "вампир" на територију Руске Федерације
У Белгороду напето: Руски ПВО систем оборио десет ракета испаљених из "вампира"© Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

Напади кијевског режима на Белгородску област се настављају. У 8.30 часова по локалном времену заустављен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад вишецевним ракетним системом РМ-70 "вампир".

Дежурни ПВО системи уништили су десет ракета у ваздуху изнад Белгородске области, саопштило је руско Министарство одбране.

Ситуација у Грајваронском округу је и даље напета, указао је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков на Телеграму.

Неколико дана уочи председничких избора у Русији, Украјина је појачала нападе на циљеве на руској територији, а како су руске власти упозоравале, напади су се наставили и за време избора.

Изборни дани, као и неколико дана непосредно пред председничке изборе у Русији, остаће упамћени по до сада невиђеним нападима са украјинске територије на пограничне области Руске Федерације, али и на бирачка места и грађане који су на територији ослобођених руских региона први пут изразили своју изборну вољу.

Напади кијевског режима имају за циљ мешање у одржавање председничких избора, оценио је председник Русије Владимир Путин.

image