Русија

Руска војска гађала место саветовања команданата украјинских војних и безбедносних снага

Током протеклог дана руске снаге су извеле нападе на украјинске положаје с људством и техником у 137 области, саопштило је Министарство одбране РФ
Руска војска гађала место саветовања команданата украјинских војних и безбедносних снагаwww.globallookpress.com © Aleksey Ivanov/ TV Zvezda

Руска војска је извела напад на место саветовања команданата Оружаних снага и Службе безбедности Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Изведен је напад на место на којем су се саветовали представници командног састава Службе безбедности и Оружаних снага Украјине", наводи се у саопштењу.

Током протеклог дана, како је наведено, руске снаге су извеле нападе на украјинске положаје с људством и техником у 137 области.

У Министарству су истакли да је руска војска зауставила и покушај украјинске диверзантско-извиђачке групе да се пробије у Белгородску област код села Козинка.

"Украјинска војска је за дан изгубила до 150 војника (рањени и погинули) приликом покушаја да продре преко државне границе Русије у подручју Козинке. Руске трупе су побољшале положаје на линији фронта на авдејевском правцу, где је непријатељ изгубио до 295 војника, два оклопна возила као и британску хаубицу ФН-70. Одбијено је седам напада и контранапада јуришних украјинских група. На јужнодоњецком правцу, украјинске снаге су изгубиле више од 130 војника", додали су у Министарству.

Истиче се да је руска војска нанела пораз украјинским јединицама у подручју Сињковке на купјанском правцу, а противник је изгубио до 60 војника.

Што се тиче доњецког правца, украјинска војска је изгубила до 380 војника, два оклопна возила и четири аутомобила.

"Руски ПВО системи уништили су украјински авион Ми-8, оборили су 143 дрона и 22 гранате испаљене из вишецевних ракетних бацача. Изнад руске Белгородске области уништено је осам пројектила испаљених из система 'вампир', две гранате испаљене из вишецевних система 'ољха' и једна која је испаљена из система 'град'", закључили су у Министарству.

image