Русија

Моди честитао Путину на још једној победи

Премијер Индије пожелео је руском народу "благостање и процват", а разговор је протекао у једној "топлој и пријатељској атмосфери"
Моди честитао Путину на још једној победиwww.globallookpress.com © Hindustan Times via www.imago-im

Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са индијским премијером Нарендром Модијем, који је руском лидеру честитао на убедљивој победи на последњим председничким изборима у Русији, јавља Кремљ. 

Моди је пожелео руском народу благостање, а, како је саопштено, разговор је прошао у топлој и пријатељској атмосфери. "Владимир Путин је са своје стране пожелео Модију успешне предстојеће изборе у Индији". 

"Обе стране су са задовољством констатовале да се узајамно корисне везе у трговинској, економској и инвестиционој сфери, у области енергетике и транспорта прогресивно и динамично развијају у складу са посебно привилегованим стратешким партнерством". 

Из Кремља додају да је, такође, разговарано о Украјини, а Москва и Њу Делхи истичу да ће наставити да и у будућности заједно координишу сарадњу на платформама попут БРИКС-а и Шангајске организације за сарадњу.

image
VV inauguration
banner