Русија

Песков: Макрон доследан у својим изјавама, пратимо ситуацију

Европски центри моћи не реагују идентично на изјаве француског председника, поручује Кремљ
Песков: Макрон доследан у својим изјавама, пратимо ситуацијуwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Председник Француске Емануел Макрон је веома доследан у својим изјавама о слању француских трупа у Украјину, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, додајући да је Макрон врло често говорио на ту тему током последњих недеља. 

"Он то не негира", нагласио је Песков и поручио да такве тврдње, пак, не наилазе на једнозначан одговор у европским центрима. 

"Настављамо да врло пажљиво посматрамо (шта се дешава)", напоменуо је портпарол Кремља. 

Подсетимо, Макрон је раније рекао да се ЕУ сложила да оформи "девету коалицију за дубоке ударе" што претпоставља снабдевање Украјине ракетама средњег и дугог домета. Он је, такође, рекао да ће Француска учинити све да спречи Русију да "победи у овом рату".

Како је рекао, лидери западних земаља су разговарали о могућности слања трупа у Украјину, консензус још није постигнут, "али се ништа не може искључити". Почетком марта, Макрон је још поновио да Француска "нема граница и црвених линија" када је реч о помоћи Украјини.

Руска обавештајна служба јуче је, такође, обелоданила податак да Париз активно припрема контингент од 2.000 војника које планира да пошаље у Украјину. Министарство одбране Француске је ово демантовало. 

image