Русија

Француске трупе ће бежати са руских граница: Макрон би требало да учи историју свог народа

Лидер Француске би требало да се подсети како је Наполеон побегао из Москве и како је руски император Александар Први тријумфално ушао у Париз
Француске трупе ће бежати са руских граница: Макрон би требало да учи историју свог народаGetty © Aurelien Meunier

Француске трупе су више пута кроз историју долазиле на границе Русије, али су сваки пут "збрисале", изјавио је први потпредседник Кримског парламента Јефим Фикс, преносе "РИА Новости".

"Да Емануел Макрон воли свој народ, онда не би још у школи изигравао будалу, већ би изучавао историју Француске веома пажљиво и онда би знао како су се војне кампање француске војске у Русији завршавале, као и податак колико је Француза сахрањено на гробљу у Севастопољу након Кримског рата", рекао је Фикс.

Према његовим речима, лидер Француске би требало да се подсети и како је Наполеон побегао из Москве, како је руски император Александар Први тријумфално ушао у Париз и на крају како је пре сто година француски контингент побегао из Одесе након интервенције у јужној Русији.

"Макрон би требало да анализира и, на основу историјских искустава, закључи како ће се за њега и Француску завршити нова авантура слања војног контингента у Украјину, као и колико ће још гробаља бити са француским војницима. Све француске кампање на границама Русије завршиле су се трагично по њихове владаре", нагласио је он.

Макрон ће се суочити са клетвама сопственог народа ако Француску увуче у рат са Русијом, али има још времена да се опамети, додао је први заменик потпредседник Кримског парламента.

image
VV inauguration
banner