Русија

Путин одликовао седам Рускиња титулом "Мајка хероина"

Ова титула се у Руској Федерацији додељује мајкама које су родиле и подигле 10 или више деце
Путин одликовао седам Рускиња титулом "Мајка хероина"None © Tanjug/Alexander Shćerbak, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин одликовао је седам Рускиња титулом "Мајка хероина", дан пре руског празника Дана мајки, објављено је на званичном интернет порталу правних информација.

Титула се додељује мајкама-држављанкама Руске Федерације које су родиле и подигле десеторо или више деце.

"За велике заслуге у јачању институције породице, повећању значаја материнства и васпитања деце, додељује се титула 'Мајка хероина' Анђели Ахматовој из Кабардино-Балкарске Републике, Људмили Николајевној из Републике Бурјатија, Елени Анатољевној из Алтајског краја, Елени Генадјевној из Оренбуршке области, Галини Николајевној из Волгоградске области, Татјани Сергејевној из Московске области, Ирини Борисовној из Петербурга", наводи се у указу.

У совјетско време је постојала почасна титула "Мајка хероина" а Путин је у августу ове године потписао декрет којим је ова титула поново установљена. Мајкама се додељује једнократна помоћ у износу од милион рубаља(око 16 хиљада евра). 

Подсећамо, председник Путин јуче је разговарао са мајкама чији синови учествују у специјалној војној операцији, рекавши да су сви они хероји нације.

image
VV inauguration
banner