Русија

МСП Русије упозорава грађане: Уздржите се од путовања на Блиски исток

Ситуација у региону Блиског истока, у палестинско-израелској зони сукоба, и даље је напета, истакла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова
МСП Русије упозорава грађане: Уздржите се од путовања на Блиски исток© Chris McGrath/Getty Images

Руско Министарство спољних послова препоручује грађанима Русије да се уздрже од путовања у регион Блиског истока, посебно у Израел, Либан и палестинске територије, осим у случајевима крајње нужде, изјавила је портпаролка Министарства Марија Захарова.

"Ситуација у региону Блиског истока, у палестинско-израелској зони сукоба, и даље је напета. Такође је нестабилно и на линији између Либана и Израела", упозорила је Захарова.

Што се Јордана тиче , Захарова је истакла да је "безбедносна ситуација тамо и даље стабилна".

"Могућност да се сукоб из Појаса Газе пренесе на територију краљевине у овом тренутку је мало вероватна", додала је портпаролка руског Министарства спољних послова.

Она је позвала грађане да прате информативне поруке и практичне препоруке које се објављују на информативним платформама Министарства спољних послова Русије, као и на званичним сајтовима руских конзуларних представништава у наведеним земљама, укључујући и одговарајући одељак ажурираног ресурса – мобилна апликација "Асистент у иностранству".

image