Русија

Лидер покрета "Ми смо заједно са Русијом": Остало пар Украјинаца, несвесни су да је већ крај

Максимум двоје троје украјинских војника тренутно покушава да задржи позиције на гробљу северно од насеља, указао је Владимир Рогов
Лидер покрета "Ми смо заједно са Русијом": Остало пар Украјинаца, несвесни су да је већ крај© Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky, File

У Работину је остала неколицина безначајних локација са којих украјински војници пружају отпор, несвесни да је већ крај и да ће село ускоро бити под руском контролом, указао је лидер покрета "Ми смо заједно са Русијом" Владимир Рогов, говорећи о ситуацији у запорошком делу фронта.

"Мислим да се још увек супротстављају јер немају реалну процену ситуације да би се предали. На тим центрима отпора је максимум двоје троје људи", објаснио је Рогов.

Оружане снаге Украјине тренутно покушавају да задрже позиције на гробљу северно од насеља, додао је Рогов.

Руско Министарство одбране је крајем фебруара јавило да су руске снаге успеле да се утврде у Работину. Донедавно су украјинске трупе покушавале да врате изгубљене позиције доводећи појачање на овај део фронта.

Како је пренео "Њујорк тајмс", Украјина покушава да задржи своју позицију јер би повлачење било назадовање, а територија око Работина "остаје достојна борбе" за украјинску војску. Није јасно да ли су војне одлуке искључиво војне или су донете под политичким притиском, рекла је раније директорка Института Мекејн Евелин Фаркас.

image