Спорт

Ивановић открио после пораза: Ушао сам у свлачионицу и рекао им "Срећне ране, јунаци"

Звезда је претрпела пораз, а тренер Душко Ивановић је истакао да му се никад није догодило у каријери да његова претходно заређа толико победа
Ивановић открио после пораза: Ушао сам у свлачионицу и рекао им "Срећне ране, јунаци"© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаши Црвене звезде уписали су први пораз после месец дана, пошто су након 10 узастопних тријумфа изгубили од расположеног тима Олимпије из Милана - 67:71.

Након меча, тренер Црвене звезде Душко Ивановић прокоментарисао је дешавања на мечу, лош почетак његових пулена, али и велику борбу коју су црвено-бели приказали.

"Кренули смо утакмицу јако лоше, слично као против Жалгириса. Рекао сам да је за овај сусрет најважнији тај старт. Били смо нон-стоп у заостатку, борили смо се и борили… На крају утакмица била неизвесна, али смо изгубили", рекао је Ивановић.

"Допустили смо Милану да погоди шест тројки у којима су били потпуно сами. Чак и у другој или трећој четвртини дуго нисмо изашли из бонуса. Фалила нам је агресивност…", додао је стратег црвено-белих.

Звезда у последње време често утакмице не почиње на најбољи начин, а то је био случај и против Олимпије Милано, пошто је прва деоница завршена резултатом 16:26.

"Вероватно правимо негде грешку. У одређеним ситуацијама смо имали отворене шутеве, чињеница је да као да смо били у страху мало. До ове утакмице мислим да сам доживео једну ситуацију која се у животу ретко дешава, а то су биле све ове победе - када реалност надмаши снове. То су биле ове победе. Сада треба да се спустимо, да почнемо да радимо. Порази су саставни део спорта."

"Прво што сам рекао играчима у свлачионици после меча било је: Срећне ране јунаци."

Упркос томе што су били у великом заостатку, у једном тренутку чак и 17 поена, црвено-бели су имали шансу да славе.

"Имали смо шансу да победимо, два-три момента су одлучила утакмицу. То је кошарка, треба да верујеш, да се бориш, а не да ти противник наметне свој ритам", поручио је Душко Ивановић.

image