Спорт

Јунајтед довео "лајкфоуча" због Мундијала - Тен Хаг спрема играчима нове промене

У Манчестеру се ствари мењају након одласка Кристијана Роналда
Јунајтед довео "лајкфоуча" због Мундијала - Тен Хаг спрема играчима нове променеGetty © Justin Setterfield / Staff

Финале Светског првенства одиграно је у недељу, а већ у уторак и среду утакмицама енглеског Лига купа, враћају се на ред и мечеви у клупском фудбалу после паузе од скоро месец и по дана.

Манчестер јунајтед ће тако већ у среду увече играти своју прву утакмицу након паузе, само три дана пошто су имали два представника у финалу Мундијала. Због необичности текуће сезоне, менаџер Ерик тен Хаг решио је да у клуб доведе "лајфкоуча".

Како јавља британски "Телеграф", Тен Хаг је препознао да сезона која је прекинута зимским Светским првенством није уобичајена и да ће притисак на играчима бити још већи него иначе.

Холанђанин сматра да овај незгодан термин Мундијала може да додатно поремети његове играче који би могли да имају проблема са менталном исцрпљеношћу, не само физичком. Због тога, он је у свој стручни штаб довео Рајнера Коерса, који је био фотографисан од стране медија на неколико тренинга првог тима.

Коерс ради као тренер за перформансе у холандској команији "Талент Академи Груп", а био је део и мини-припрема Јунајтеда у Шпанији почетком овог месеца. Његов циљ је да помогне играчима да се емоционално опораве од Мундијала, како би се брзо потпуно реинтегрисали у тим усред пренатрпаног распореда утакмица.

Уз то, "Телеграф" пише да је Тен Хаг и у разговорима са експертима из бициклистичких тимова који се такмиче на Тур де Франсу, како би добио савете за побољшање квалитета спавања и исхране, не би ли покрио све могуће аспекте евентуалног напретка тима током сезоне.

Иначе, у финалу Светског првенства од Јунајтедових играча је за Француску наступио Рафаел Варан, док је Аргентинац Лисандро Мартинез преседео меч на клупи.

image