Спорт

ФСС одредио освајаче "Златне лопте" за 2022. годину - Пикси и Митровић најбољи

Селектор репрезентације Србије ће по рекордни трећи пут добити престижно признање
ФСС одредио освајаче "Златне лопте" за 2022. годину - Пикси и Митровић најбољиGetty © Clive Mason / Staff

Драган Стојковић Пикси биће проглашен за српског тренера године за 2022. годину, док ће лаурет за најбољег српског фудбалера бити Александар Митровић.

То је информација коју је пренео "Спортски журнал" уочи седнице Фудбалског савеза Србије у уторак, на којој ће Извршни одбор усвојити извештај директора "А" репрезентације Стевана Стојановића о раду селектора Стојковића.

Како поменути лист јавља, Стојковић и Митровић ће бити добитници традиционалне награде "Златна лопта", коју додељује ФСС. Тако ће Пикси постати рекордер међу тренерима, пошто ће му ово бити трећа таква награда.

Стојковић је прву "Златну лопту" ФСС добио 2016. године као тренер кинеског Гвангџоуа, док је претходне 2021. био најбољи након што је одвео Србију на Светско првенство у Катар. До сада је са две награде био изједначен са Владаном Милојевићем.

Током протекле године, Стојковић је Србију предводио до првог места у групи Лиге нација и пласмана у "А" дивизију, док је наступ на Светском првенству ипак био недовољно добар. Али и упркос томе, Пикси ће бити проглашен за најбољег.

Очекивано, за играча године биће проглашен Митровић, нападач Фулама и најбољи стрелац у историји репрезентације Србије. Њему ће то бити друга "Златна лопта", а ту награду добиће и фудбалерка Јована Дамњановић, која је такође обележила 2022. годину у српском фудбалу. Додела награда планирана је за фебруар 2023. године.

image
VV inauguration
banner