Спорт

Ђоковић "пецнуо" Аустралијанце: Увек ме лепо дочекате, овде највише побеђујем

После победе у првом сингл мечу у 2023. години, Новак Ђоковић је доста времена провео говорећи о прошлогодишњој депортацији из Аустралије, али је српски тенисер у свом стилу умео да одговори
Ђоковић "пецнуо" Аустралијанце: Увек ме лепо дочекате, овде највише побеђујемGetty © Mark Brake / Stringer

Новак Ђоковић се вратио у Аустралију након прошлогодишње депортације из те земље и уписао је победу на старту године, у првом колу турнира у Аделејду.

Он је савладао Констана Лестијена без већих проблема, а након меча је имао занимљиву поруку за све у Аустралији, поручивши им да га никад лепше нису дочекали.

Те речи биле су посебно интересантне знајући након каквих све догађаја из 2022. године долазе.

"Ако бих требало да бирам једну земљу где сам био најуспешнији, која се добро односила према мени, то је Аустралија. Овде сам освојио први гренд слем, девет гренд слем титула. Одиграо сам неке епске мечеве", рекао је Ђоковић, па се присетио омиљеног меча.

"Ако би требало да бирам један онда је то онај од шест сати против Надала 2012. Током година Аустралија је била место где сам играо најбољи тенис. Увек се радујем доласку овде. Околности прошле године су биле такве није било лако ни за кога. Сада сам срећан што сам овде и фокусиран сам", биле су речи Новака након меча, док је на конференцији за медије добијао бројна питања о дешавањима из прошлог јануара, подсећајући га нас ситуацију када је био депортован.

"Могу да кажем да је долазак ове године другачији у односу на остале због свега што се дешавало пре 12 месеци. Али то је иза мене. Идем даље, гледам напред. Дошао сам недељу дана пре мог првог меча. Довољно времена. Заправо, не сећам се када сам дошао тако рано у Аустралију. Имао сам довољно времена да се прилагодим на временску зону, временску разлику и на све што ме чека овде."

Упитан да ли је нешто око његовог уласка у земљу било другачије него иначе, Новак је стигао и да се нашали.

"Мало сам се шалио са мојим тимом да ћу овога пута ући у Аустралију. То се и догодило. Било је нормално, као и сваке друге године, осим прошле. Добро сам слетео, прошао пасошку контролу, покупио ствари о отишао у хотел", рекао је српски тенисер који је на питање новинара да ли се радовао доласку у ову земљу имао спреман одговор.

"Да се нисам радовао доласку у Аустралију, не бих ни био овде. Желим да будем овде. Драго ми је што сам до сада наишао на пријем какав сам желео. Нећу да се фокусирам на негативне ствари. Овде сам да играм тенис и ширим добру енергију", била је јасна порука Новака Ђоковића.

image