Спорт

Новак љут као никад: Увек сам ја зликовац, а зашто АТП не изађе да објасни да сам "линчован"?

Српски тенисер Новак Ђоковић дао је неколико врло занимљивих изјава на конференцији за медије у Мелбурну, пошто је из неколико различитих разлога осетио да би морао да реагује како се одређене ствари не би понављале
Новак љут као никад: Увек сам ја зликовац, а зашто АТП не изађе да објасни да сам "линчован"?© Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Новак Ђоковић се пласирао у треће коло Аустралијан опена пошто је савладао Енца Куакоа после три сата игре. Српски тенисер је славио 3:1, а након меча је провео доста времена говорећи о својој повреди. Прво је истакао да је "сада све на Богу", док је на конференцији за медије објаснио да се ситуација с повредом задње ложе погоршала.

Но, у разговору с медијима је Ђоковић нашироко причао о томе због чега је он морао да реагује на провокације навијача када се расправљао са судијом, али је говорио и о недавном скандалу када је "Јуроспорт" на својим друштвеним мрежама објавио видео снимак, у ком су лажно оптужили Новака да није поштовао правила судије.

Прво је Ђоковић у разговору са српским медијима говорио о навијачу ког је током меча у разговору са судијом назвао "очигледно пијаним".

"Оно што ми јако смета, што смо стављени у ситуацију да играчи морају да буду зликовци, да морам ја да их избацујем. Играо сам два сета и било ми их је преко главе. Хоћеш нешто да урадиш или не?", почео је да образлаже.

"Постоји кодекс понашања, има многи више људи који су ок. Овде је реч о одређеним појединцима који су били под дејством алкохола. Коректно је да навијају против мене, али оног тренутка када неко прелази границу, добацивање, псовке, ствари које су везане за повреду... Човек не може да не одреагује. Поготово ако неко ради то без престанка два сата."

"Време је да неко нешто уради. Када од надлежних нико ништа није урадио, испада да сам ја лош момак и да сам ја некога избацио. Очигледно је и требало да их избаце, али зашто бих ја уопште морао да се бавим тиме? За то сам се захвалио", рекао је Ђоковић.

Он је своју врло занимљиву конференцију за медије учинио још звучнијом када је почео да прича о ситуацији из првог кола.

Тада је током меча отишао у тоалет уз дозволу судије и опаску да буде брз, али је "Јуроспорт" објавио видео снимак на ком су истакли да је то урадио након што му је судија наводно рекла да не сме да иде у тоалет.

Због тих неистина је и Новак реаговао на Инстаграму.

"Било је тенденциозно, видели шта шта десило са 'Јуроспортом', ту сам стављен у позицију да морам да реагујем. Други пут у шест месеци имам тај проблем са 'Јуроспортом', тада сам имао компанију из Лондона да раде дигитал, направили су ружну ствар и ја сам рекао да нећу да радим интервјуе 'Јуроспорту'. Па су ми се извинили, а сада праве сензацију", истакао је Ђоковић о једној од највећих спортских телевизија.

"Сада су то обрисали и склонили видео, Барбара Шет се извинила, Бекер ми је писао, ја немам ништа против њих, ја волим тај канал, гледам ту скијање читав живот то је феноменалан канал", причао је Новак у даху, па потом поентирао:

Жао ми је, али у нашој организацији мора да постоји нека врста заштите на време, да неко реагује, ја сам лака мета да будем зликовац тако ме представљају то је за мене нормална појава. Не могу да трпим неправду, не реагујем увек, али данас сам реаговао јер су превршили сваку меру.

"Нико ми се неће јавно извинити, али да ли ће? Они су једни од највећих на свету, требало би да ми упуте јавно извињење. Само приватно су ми то указали, већина људи то не зна, као да сам ја поново неко ко злоупотребљава правила."

Опет постављам питања зашто АТП или гренд слем није изашао да објасни ту ситуацију, да сам линчован, стално се понавља та ситуација. Али то се своди на исто, ако смо део овог Тура, мора да постоји подршка одговорност и заштита, ајде сад га ви "роштиљајте" у медијима...", рекао је Новак Ђоковић.

image