Спорт

Де Минор: Никада нисам играо против бољег играча, Новак ће дефинитивно освојити титулу

Аустралијски тенисер осетио сву снагу Новака Ђоковића који је одиграо један од најбољих мечева у каријери
Де Минор: Никада нисам играо против бољег играча, Новак ће дефинитивно освојити титулуGetty © Cameron Spencer

Алекс де Минор изјавио је после пораза од Ђоковића у четвртој рунди Аустралијан опена (6:2, 6:1, 6:1) да је разочаран, али да је изгубио од много бољег ривала.

"Мало сам разочаран. Нисам дао публици много шанси да слави. Суочио сам са врло добрим противником, који је био на високом нивоу. Мораћу многе ствари да поправим ако желим да напредујем", рекао је Де Минор на конференцији за медије.

Аустралијанац је истакао да није видео последице повреде задње ложе коју Новак вуче већ две седмице и додао да је убедљиво први фаворит за трофеј у Мелбурну.

"Новак је вероватно био најближи свом најбољем тенису, рекао бих. Ако буде на том нивоу, дефинитивно је момак који ће узети титулу. Оно што Новака чини Новаком јесте кретање, дубина удараца. Данас је стално вршио притисак. Нисам добијао лаке поене на свом сервису. Било је тешко од самог почетка. Ни у једном моменту нисам успео да му отежам меч, да га ставим под притисак."

Покушавао је 24-годишњи момак из Сиднеја да закомпликује ситуацију на терену, да увуче и домаће навијаче, али није успео.

"Знао сам шта могу да очекујем. Имао сам план, али понекад ваш противник отежава извршавање истог. То је он данас радио. Био је на другачијем нивоу од мене. На старту је био врло солидан, а онда се опустио још више. Осећао сам да може да погоди винер са сваког дела терена. Нисам знао шта да радим."

Новинаре је занимало и да ли је Алекс некада играо против бољег тенисера...

"Не, мислим да нисам, да будем искрен. Оно што сам доживео данас је вероватно нешто најбоље што Новак може да понуди", закључио је Де Минор.

image
VV inauguration
banner