Спорт

Чудесни Ембид зауставио Јокића - убацио 47 поена и срушио Денвер

Севентисиксерси су забележили тријумф против најбољег тима Западне конференције, и то након преокрета у четвртој четвртини
Чудесни Ембид зауставио Јокића - убацио 47 поена и срушио Денвер© Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Многи су прижељкивали да виде сусрет Филаделфије и Денвера како би са будном пажњом испратили судар Џоела Ембида и Николе Јокића, двојице тренутно водећих у трци за најкориснијег играча НБА лиге.

Овога пута, МВП није однео тријумф - Јокићев Денвер је изгубио у Филаделфији 126:119 и то након касног преокрета домаћег тима, предвођеног изузетно расположеним Ембидом.

Прва звезда Севентисиксерса желео је да свима покаже да и он има адуте у трци за МВП награду, па је директан окршај са Јокићем окончао са 47 поена, 18 скокова и пет асистенција. Био је далеко најбољи играч Филаделфије, а шутирао је 18/31 из игре.

За то време, Јокић није успео да забележи ни "дабл-дабл" учинак, што и није својствено његовим недавним партијама. Убацио је 24 поена, што је одлично када се узме у обзир да је "узео" тек 12 шутева из игре на овом мечу. Имао је и осам скокова и девет асистенција.

Иако је имао и подршку Џамала Мареја са 22 поена, Мајкла Портера јуниора са 20 и Ерона Гордона са 18, Ембидова сурова партија је ипак повукла тас на Филаделфијину страну ваге.

Осим њега, Џејмс Харден је допринео са 17 поена. Није вредело Денверу ни што су готово 40 минута имали предност, сјајна четврта четвртина домаће селекције нанела је Нагетсима тек 16. пораз ове сезоне.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner