Спорт

Ђоковић довео Европу на праг победе, одушевљени Федерер му био водоноша

Швајцарац је, поред улоге тренера, био и водоноша, па је Новаку доносио флашице када је било потребе.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић заблистао је у суботу на Лејвер купу и донео тиму Европе две важне победе, којом су се плави приближили укупном тријумфу. Ђоковић је тријумфовао и у синглу и у дублу, а на његове фантастичне потезе није остао имун ни Роџер Федерер.

Новак је отворио програм дуелом против Френсиса Тијафоа у којем је показао да пауза од два месеца није оставила апсолутно никаквог трага.

Седми играч света од првог до последњег поена плесао је на терену, почистио Американца резултатом 6:1, 6:3 и донео предност Европљанима.

У једном тренутку, приликом промене страна, седео је на клупи када му је пришао Федерер који је имао само речи хвале за српског аса.

„Ау, савршено је, посебно са основне линије. Таква контрола, невероватно је после толико месеци“, фасцинирано је Федерер причао на чему се Ђоковић захвалио.

Швајцарац је, поред улоге тренера, био и водоноша, па је Новаку доносио флашице када је било потребе.

Након што је брзо завршио посао у првом мечу од титуле на Вимблдону у јулу, Ђоковић је изашао на терен и у дублу, а партнер му је био Матео Беретини. Србин и Италијан савладали су Алекса де Минора и Џека Сока са 7:5, 6:2, за великих 8-4 у укупном скору.

Тим Европе сада има још два корака до пехара, а освајач 20 гренд слемова се осврнуо и на магично вече у петак, када се његов велики ривал опростио од активног играња тениса.

„Хвала свима што сте вечерас дошли, много нам значи. Нисам играо пар месеци, последњи меч је био у близини ове дворане у финалу Вимблдона. Морам да кажем, поприлично солидан меч са моје стране... Добро сам видео лопту, нисам много тога урадио лоше и са ритерном не могу да будем са повратком на Тур“, рекао је Ђоковић.

„Победа је и за тим након веома емотивног јучерашњег дана. Није било лако 'рестартовати' се. Драго ми је због добре партије и тога што сам тиму донео два поена“, закључио је Новак.

image