Спорт

У Ђоковића поново сумњају: Новак није имао ту повреду, тешко је то замислити

Један познати аустралијски доктор истакао је да је могуће да директор Аустралијан опена Крег Тајли није добро образложио какву повреду је имао Новак Ђоковић током турнира, када га је пре неколико дана бранио у медијима
У Ђоковића поново сумњају: Новак није имао ту повреду, тешко је то замислитиGetty © Quinn Rooney / Staff

Новак Ђоковић је тријумфовао на недавно завршеном Аустралијан опену, освојивши десети трофеј у Мелбурну и укупно 22. гренд слем у каријери.

Неколико дана након финалне победе, директор Аустралијан опена Крег Тајли говорио је повреди Србина и напукнућа мишића у његовој задњој ложи с којом је стигао до трофеја. Ипак, поједини доктори у Аустралији сумњају у то.

"Момак је имао напрснуће у задњој ложи од три центиметра. Видео сам снимке. Апсолутно. Доктори ће вам рећи истину. Било је много спекулација о тој повреди, али нестварно је шта играчи све могу да ураде са оваквом врстом повреде", рекао је Тајли.

Ипак, његова изјава довела је до нових спекулација и сумњи у Новакову повреду. Доктор Питер Ларкинс се огласио са занимљивим виђењем, истакавши да он не верује да је Ђоковић имао баш такву повреду.

"Мислим да није та повреда. То је реткост о чему причамо. Волео бих да видим снимке. Чуо сам шта је Крег рекао и додао је да су лекари били искрени. Хајде да видимо снимке. Питам се да ли је можда Крег мислио на знак о растојању од три центиметра на снимку магнетне резонанце. Знак може да означава неку упалу или оток, не мора нужно да буде напрснуће. Тешко је замислити", каже доктор Ларкинс.

Он је појаснио како то може да изгледа.

"Ако узмете парче меса од бута и направите рез од три цениметра, а то је мишић, онда је тешко замислити да неко може тако да игра на том нивоу. Никада нисам сумњао да Новак има повреду задње ложе. То је познато, знам његов тим, није им дозвољено да јавно све причају, али биће спекулација све док се не рашчисти. Мислим да је Крег забуном мислио на неко оштећење у тој зони, пре него на рез од три центиметра, али све зависи од места где се то налази. Делује као да је то у његовом бицепсу, што је главни мишић у задњој ложи, али то би представљало преседан у који је тешко веровати осим ако нешто нема чудесно код Новака", рекао је доктор Ларкинс.

image