Спорт

"Причао сам о Федереру, али Ђоковић... Тако нешто никад нисам видео"

Познати тениски стручњак Дарен Кејхил у суперлативима је говорио о Новаку Ђоковићу, најбољем тенисеру света
"Причао сам о Федереру, али Ђоковић... Тако нешто никад нисам видео"Getty © Quinn Rooney / Staff

Новак Ђоковић је после освајања Аустралијан опена и свог 22. гренд слема у каријери на заслуженом одмору пред наставак сезоне, а тениски свет и даље бруји о његовим квалитетима.

Међу њима је и Дарен Кејхил, тренер италијанског тенисера Јаника Синера, који је у својим хвалоспевима у једном аспекту ставио Ђоковића испред Роџера Федерера.

Кејхил се осврнуо на речи немачке тенисерке Андрее Петковић, која је цитирала Бориса Бекера речима да је "Ђоковић као вода". Са тиме се сагласио и Кејхил.

"Чуо сам како је Андреа Петковић описала Новака, да је он као вода. То је добар начин да се опише Новак. Проналази начин да прође кроз сваку пукотину, да разбије противничку игру, пронађе слабости. Његово кретање и професионализам су без премца", рекао је Кејхил.

Он се диви професионализму који српски тенисер већ годинама показује.

"Споменуо сам Федерера и шта је све радио пре 15 година у континуитету. Али ови момци (Ђоковић и Надал, прим. аут.) су то подигли на потпуно нови ниво, посебно Новак. Никад нисам видео да се неко тако брине о свом телу и да је у тој мери професионалац", додао је Кејхил.

Ђоковић је у Мелбурну пре две седмице освојио 10. титулу на Аустралијан опену, уз помоћ које се вратио на прво место АТП листе.

image
VV inauguration
banner