Спорт

Енглез прекинуо дебату: Меси је највећи у историји, никад то нисам видео

Џо Кол нема дилему како стоје ствари у једној од највећих дебата у свету спорта
Енглез прекинуо дебату: Меси је највећи у историји, никад то нисам видеоGetty © Alex Grimm / Staff

Некадашњи енглески репрезентативац Џо Кол сматра да је фудбалер Пари Сен Жермен Аргентинац Лионел Меси најбољи играч у историји овог спорта, преносе британски медији.

Џо Кол је истакао да Португалац Кристијано Роналдо и Аргентинац Дијего Армандо Марадона не могу да се пореде са Месијем. Он је додао да једино Пеле може да се упореди са фудбалером Пари Сен Жермена.

"Увек ће бити расправа ко је најбољи играч у историји. Али Меси је прекинуо све расправе о садашњој генерацији, јер је он освојио све", рекао је Кол за "БТ Спорт".

Некадашњи енглески репрезентативац је навео да је Меси освајањем титуле на Светском првенству у Катару заокружио трофејну каријеру.

"Меси је имао потешкоћа на ранијим Мундијалима, а то је изазивало питања. Никада нисам видео играча попут Месија. Сматрам га највећим играчем свих времена. Само Пеле може да се мери са Леом. Меси је надмашио Роналда и Марадону", закључио је Кол.

Кол (41) је професионалну каријеру почео у Вест Хему, а потом је играо за Челси, Ливерпул, Лил, Астон Вилу, Ковентри и Тампа Беј. Он је играчку каријеру завршио 2018. године.

image