Спорт

Дуљај: Срце било јаче од разума, Звезди нема ко да прети

Нови тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај изјавио је да ће учинити све што је у његовој моћи да направи помак у игри црно-белих, али је додао да у овом тренутку нема ко да прети лидеру Суперлиге Србије Црвеној звезди

Дуљај је именован за новог шефа стручног штаба Партизана, пошто је Гордан Петрић поднео оставку после ремија са Радничким (1:1) у 23. колу Суперлиге Србије.

Некадашњи фудбалер црно-белих је у децембру 2019. године био ангажован у стручном штабу Сава Милошевића у Партизану, да би га после промене на клупи Александар Станојевић именовао за првог помоћника.

Такође, Дуљај је прошлог лета именован за првог тренера Телеоптика. Он је истакао да је био у Тополи када је добио позив спортског директора Партизана Ивице Краља.

"Морам да будем искрен, у овом тренутку не може много тога да се уради. Било би неодговорно да се нешто обећава, јер се ја још нисам видео са екипом. Већину играча познајем. Некада може да добро да делује шок терапија, а некада не. Имам изузетно мало времена, али далеко од тога да тражим неку врсту алибија", рекао је Дуљај.

Нови тренер Партизана, на клупи црно-белих дебитоваће у петак на 169. "вечитом дербију" против Црвене звезде.

Дуљај је рекао да тренутно стање на табели показује да је Црвена звезда лидер и да у овом тренутку нема ко да јој прети.

"Идемо из дана у дан, из утакмице у утакмицу. То је оно што једино могу да обећам. Учинићу све што је у мојој моћи да направим план", додао је Дуљај.

"Увек треба бити позитиван. Нисам очекивао да ће све овако да се догоди. У некој блиској прошлости је постојала могућност да преузмем Партизан. Мој разум је тада рекао не, а срце да. Сада је било обрнуто", истакао је Дуљај.

Тренерску УЕФА про лиценцу завршио у Кијеву и биће трећи тренер Партизана у овој сезони, после Илије Столице и Гордана Петрића.

"Мора да се зна ред и дисциплина. Шта год у животу да урадиш дисциплина је база. Нисам смислио шта ћу рећи играчима на првом тренингу, али понављам идемо дан по дан", рекао је Дуљај, који је додао да је прво позвао Петрића када је именован за новог тренера Партизана.

Партизан је други на табели Суперлиге Србије са 13 бодова мање од првопласиране Црвене звезде.

image