Спорт

Краљ: Шок терапија пред дерби

Спортски директор фудбалског клуба Партизана Ивица Kраљ верује да промена тренера може да донесе позитиван резултат за вицешампиона Србије
Краљ: Шок терапија пред дерби© FK Partizan

Нови тренер Партизана је Игор Дуљај, који је јуче преузео клуб из Хумске, пошто је оставку поднео Гордан Петрић после ремија са Радничким из Kрагујевца (1:1) у 23. колу Суперлиге Србије.

"Сигурно је да Дуљај не долази у идеалном моменту. Морам да се захвалим Петрићу, који је такође у тешком моменту преузео клуб. Петрић је унео нову енергију у клуб, донео је доста тога доброг. Последњи резултати су се одразили на његово здравствено и дошло је до овог епилога. Он је велики човек и тренер, надам се да ће и даље бити део Партоизана", рекао је Kраљ за "Јутјуб" канал Партизана.

Дуљај је данас одрадио први тренинг са фудбалерима Партизана, а на клупи "црно-белих" ће дебитовати у петак на 169. "вечитом дербију" против Црвене звезде. Kраљ је уверен да ће тзв. "шок терапија" да донесе позитиван резултат.
"У последњих неколико дана имали смо два шокантна резултата. Нико то није очекивао, надам се да ће фудбалери реаговати на ове промене. Дуљај ће сигурно покушати колико је у његовој моћи да нешто промени до самог дербија. Уверен сам да ова шок терапија може да донесе неки позитиван резултат", истакао је Kраљ.

Он је истакао да је оптимиста и додао да је уверен да ће фудбалери Партизана да се врате на победнички колосек.

"Наши фудбалери нису заборавили да играју фудбал. Тешко је анализирати шта се све догодило у последњих 15 дана. Међутим, ја сам вечити оптимиста, верујем у ове играче, без обзира на тренутне резултате. Очигледно је да су играчи психолошки пали, а на нама је да их издигнемо из ове ситуације", навео је спортски директор Партизана.
Црвена звезда држи прво место на табели СЛС са 13 бодова предности у односу на Партизан.

"Истина је да је Звезда у овом тренутку у релаксираној ситуацији у односу на нас. Без обзира на то, верујем да ми можемо да се издигемо и да дерби одиграмо добро и остваримо повољан резултат. Фудбалери Партизана морају да верују да могу да победе у дербију. Ја сам играо 22 дербија и знам шта се све дешавало. Желимо да консолидујемо екипу и да је вратимо на победнички колосек. Звезда има велику предност на табели, али без обзира на то имамо своје спортске циљеве. Да се полако припремамо екипу за лето и Лигу шампиона", закључио је Kраљ и позвао навијаче да у наредном периоду буду уз клуб и играче.

image
VV inauguration
banner