Спорт

Надал испада из Топ 10 после 18 година - одустао од Индијан Велса и Мајамија

Невероватном низу Мајорчанина ће ускоро доћи крај
Надал испада из Топ 10 после 18 година - одустао од Индијан Велса и МајамијаGetty © Cameron Spencer / Staff

Сада је и званично потврђено - Рафаел Надал неће учествовати на прва два мастерса у сезони, на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију, пошто се још увек опоравља од повреде задобијене у другом колу Аустралијан опена прошлог месеца.

Због тога ће легендарни шпански тенисер испасти из друштва 10 најбољих тенисера света по први пут од 2005. године, чиме ће доћи крај најдужег низа у историји мушког тениса.

Надал је потврдио да га неће бити на пролећној америчкој турнеји, а како је прошле године стигао до финала у Индијан Велсу, очекује га губитак чак 600 бодова. Због тога је сигуран његов крај у Топ 10 друштву.

"Тужан сам што нећу моћи да се такмичим у Индијан Велсу нити Мајамију. Веома ми је жао што нећу бити тамо. Недостајаће ми сви моји амерички навијачи, али се надам да ћу их видети касније ове године током летње турнеје", написао је Надал на "Твитеру" уз објављене видео снимке своје рехабилитације у теретани.

Надал је до сада провео 910 седмица узастопно међу 10 најбољих тенисера света, али том рекордном низу ће ускоро доћи крај. У женској конкуренцији, апсолутни рекорд је у власништву Мартине Навратилове, која је 1.000 седмица била међу 10 најбољих тенисерки света.

image