Спорт

Видић: Суперлига нема квалитет, репрезентација у све већим проблемима

Бивши репрезентативац Србије и кандидат за председника Фудбалског савеза Србије Немања Видић, изјавио да је један од великих проблема фудбала у Србији Суперлига у којој недостаје конкуренција
Видић: Суперлига нема квалитет, репрезентација у све већим проблемима© ATA Images

"Наш проблем нису Звезда и Партизан, Суперлига нема квалитет. Недостаје нам конкуренција. Селектор Драган Стојковић, први пут, изабрао је најбоље што Србија има. Зато што нема младих, спремних да врше притисак на старије, искусније, дугогодишње репрезентативце", рекао је Видић у интервју за Спортклуб.

Некадашњи капитен репрезентације Србије и Манчестер јунајтеда, сматра да ће "орлови" имати много проблема пред Мундијал 2026.

"Отићи ће Тадић, Митровић ће бити у озбиљним годинама. Године узимају своје. Проблеми су много већи. Актуелни састав заслужује похвале, али морамо размишљати о фудбалу у наредних пет, 10 година. Погледајмо истини у очи, деца одлазе са 13, 14 година, губимо контакт с њима, не знамо како се развијају", истакао је Видић.

Осврнуо се прослављени фудбалер "црвених ђавола" на промене које су потребне фудбалу у Србији.

"Србија има много добрих тренера, ангажованих и признатих у свету. Струка мора да се пита. Потребан нам је план, консензус о кључним питањима развоја. Кључна нам је реч струке, оцена где смо данас и шта хоћемо, какве голмане, нападаче, везисте, где да их тражимо, укључимо и науку", казао је Видић.

С добрим програмом, према његовим речима, можемо да очекујемо конкретне резултате после шест или 12 месеци.

"Признајмо, данас тога нема, све се ради 'ад хок' и тај цех мораће неко други да плати. Проблеме неко други прави и сакрива, не Немања Видић. Морамо да учимо и усвајамо искуства других, али и останемо своји. Манчестер јунајтед, уочи мог доласка, био је локални клуб. Данас, то је глобални феномен, са навијачима широм света. Погледајте амбасадорске мисије Николе Јокића и Новака Ђоковића. Потребни су нам најбољи на најзахтевнијим позицијама, предуслов да осетимо набој кад гледамо репрезентацију, подржавамо државу. Патриотски", рекао је између осталог Видић у опширном интревјуу за Спортклуб.

image