Спорт

Бинић уз Џајића: Не фаворизујем ни њега ни Видића, али потребно је искуство

Прослављени фудбалер Црвене звезде истиче да би Немања Видић могао да буде неснађен на позицији председника Фудбалског савеза Србије због недостатка искуства
Бинић уз Џајића: Не фаворизујем ни њега ни Видића, али потребно је искуство© Antonio Ahel/ATAImages

Не фаворизујем лично ни Драгана Џајића, ни Немању Видића, то не могу, јер знамо шта су и ко су обојица, изјавио је некадашњи фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Драгиша Бинић уочи избора за председника Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Он је поручио да би предност на овим изборима требало дати кандидату са искуством.

"Мислим да је нормално да будеш врхунски спортиста, па да водиш неки клуб или постанеш председник неког клуба, па си у неким органима 10-15 година. Правиш од себе спортског радника, ти си у систему и знаш како ти је. Некоректно је довести неког са терена на такво место, неће се снаћи", рекао је Бинић гостујући у емисији "Кец на 11" на телевизији К1.

Он се осврнуо и на сазив Скупштине, односно на 85 људи који ће гласањем одлучивати ко ће бити председник.

"Пре смо нормално бирали људе који су из спорта, а сад је систем 'треба да буде овај и за њега гласај'. Имамо варијанту без и са искуством, али нема потребе да делимо њих двојицу. Ми спортисти смо у стању да изаберемо најбољег од нас, колико нам то дозвољавају."

Бинић је навео квалитете и једног и другог кандидата.

"Видић је млађи, врхунски спортиста, 'неупрљан', играо је у великом клубу као капитен. Џајић је наше највеће фудбалско име, водио је Црвену Звезду, исто љубитељ свакога и 'неупрљан', али Видић се враћа у земљу у којој није био годинама, искуство рада у спорту код њега не постоји, требало је да се укључи као и његове колеге, јер је искуство основ свега", рекао је он.

Бинић не искључује опцију да Џајић и Видић заједно воде ФСС.

"Није немогуће да заједно воде, и Видић и Џајић имају високо мишљење један о другом. Не ради се ту о политици, ради се о томе ко су људи који треба да гласају, да ли тај гласа јер сматра да је неко добар или јер треба тако да гласа. Међу гласачима нису сви људи из спорта и то је огроман проблем", поручио је Бинић.

image