Спорт

Јанковић: Сви по команди против Видића, ништа се не би променило

Некадашњи тренер Звезде, а данас селектор Кине, прокоментарисао је одлуку Немање Видића да одустане од борбе за место председника ФСС
Јанковић: Сви по команди против Видића, ништа се не би променило© Antonio Ahel/ATAImages

Немања Видић је у понедељак изненадио одлуком да се повуче из трке за председника Фудбалског савеза Србије, пошто је повукао кандидатуру.

Он је објаснио да су чак и делегати који су га предложили да буде кандидат трпели велике притиске да не гласају за њега на изборима у ФСС 14. марта, а сада је о свему решио да говори и селектор фудбалске репрезентације Кине, Александар Јанковић.

Некадашњи тренер Црвене звезде је истакао да је јасно да ће Драган Џајић постати председник Фудбалског савеза Србије и да би то био случај чак и да се Видић није повукао.

"Невезано да ли би се Видић појавио, резултат је био познат од раније, и то реакцијом целог система на Немањино појављивање као кандидата. И да се појавио на изборима, не би ништа променио. Осетили смо реакцију система од његовог матичног клуба, а подигли су се сви као по команди против Видића", изјавио је Александар Јанковић за ТВ Прва.

Селектор Кине је истакао сумњу да ће српски фудбал напредовати, будући да се неће променити структура људи који га воде.

"Српски фудбал је поверење дао људима који су га и довели до ове тачке", кратко је поручио Јанковић у видео јављању са Далеког истока. Изборна седница ФСС заказана је за уторак у 14.00 часова, а Драган Џајић ће бити једини кандидат за новог првог човека српског фудбала.

image