Спорт

Холанд желео дупли хет-трик, Гвардиола га извео да му каријера не буде досадна

Норвешки нападач обележио је коло у Лиги шампиона и постигао пет голова у победи Манчестер ситија над Лајпцигом
Холанд желео дупли хет-трик, Гвардиола га извео да му каријера не буде досадна© Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

"Грађани" су изборили пласман у четвртфинале Лиге шампиона, пошто су на свом терену декласирали Лајпциг 7:0 (3:0) у реванш мечу осмине финала најквалитетнијег европског клупског такмичења.

Фантастични центарфор је пет пута тресао мрежу за 57. минута колико је провео на терену, али га је неколико минута касније менаџер Пеп Гвардиола извео из игре.

"Рекао сам Гвардиоли да бих волео да постигнем 'дупли хет-трик', али шта могу да урадим", открио је Холанд.

Међутим, за то ће морати да сачека неку другу прилику и да се задовољи рекордима које је оборио на "Етихаду".

Постао најмлађи фудбалер у историји који је стигао до 30 голова у Лиги шампиона, а за тај подвиг било му је потребно најмање утакмица од настанка такмичења – само 25.

"Постигли смо много голова. Ерлинг је био невероватан, али су сви били изузетни. Он је велики таленат. Има снагу, менталитет, серијски је  победник", рекао је Гвардиола.

Новинари су потом питали Шпанца зашто није задржао Ерлинга на терену.

"Ерлинг је веома млад, најбоље што сам могао да урадим је да му ускратим шансу да постигне шест голова. Да је то урадио са 22 године досађивао би се у будућности. Сјајан је играч и то сви виде, увек је фокусиран на игру."

Човек који је доминирао у Борусији и Лајпцигу, а онда то наставио и у дресу "грађана", зна да може да буде још бољи.

"Поносан сам што играм у овом такмичењу, волим га. Постигао сам пет голова, а победили смо 7:0. Не могу да кажем који ми је од пет голова најдражи. Све ми је још мутно у глави. Сећам се само да сам шутирао", додао је Халанд.

Он је ове сезоне био стрелац 39 погодака на 36 утакмица.

"Моја суперснага је да постижем голове. Треба ли да будем искрен? Много голова сам постигао данас, нисам размишљао о томе. Само сам покушавао да угурам лопту у мрежу. Много тога се брзо издешавало, много тога је још у мислима...", додао је нападач Манчестер ситија.

Жреб четвртфинала Лиге шампиона биће одржан у петак.

"Радили смо на пресингу, посебно кад играмо пред нашим навијачима морамо да трчимо и притискамо противника. По мом мишљењу, ово би требало да радимо више", закључио је Холанд.

Тренер Лајпцига Марко Розе изјавио је да је разочаран игром свог тима.

"Нисмо ни почели да играмо, што је моја одговорности. Остаје горчина због начина на који смо примили голове. Сити је и више него заслужено победио. Добро познајем Холанда и његове квалитете. Имао је страшну ноћ. Био је гладан голова. Постизао је голове ногом и главом, изгледао је невероватно. Свака му част", сломљен је био Розе.

image